Képlékenyalakítás

Metal forming

  

 

molydal_graywww.molydal.com/…

 

 

 

Elpárolgó folyadékok / Evaporating fluids

 

A MOLYDAL MY, MYE elpárolgó folyadékok illékony frakcióból állnak, a fémmegmunkálás után természetes úton elpárolognak, néhány termék élelmiszerrel véletlenszerű érintkezésbe is kerülhet. Alkalmasak minimálkenésre, felhordhatóak fúvókával vagy hengerrel vékony kenőanyagfilmként.

Bármilyen vágási és alakítási művelethez, minden fémhez alkalmasak, a kész munkadarabokat nem szükséges zsírtalanítani.

A megmunkált alkatrész minden esetben hegeszthető, ragaszható, néhány termék esetében festhető is, tovább munkálható vagy raktározható, a visszamaradó filmbevonat pedig átmeneti védelmet biztosít a korrózió ellen.

A MOLYDAL MY, MYE folyadékok nem tartalmaznak ásványi olajokat és mérgező vegyi anyagokat. A gyártásuknál felhasznált oldószerek aroma- és klórmentesek. Az alkalmazásuk során soha nem észleltek a folyadékoknak tulajdonítható mérgező hatást. Minimálkenésnél, a szokásos felhasználási körülmények között sem okoznak allergiás tünetet.

 

 

 

 

Teljes olajok / Neat oils

 

A MOLYDAL új generációs teljes olajai megfelelnek az európai normáknak, mind toxicitás, mind újrahasznosítás és környezetvédelem tekintetében. Néhány termék élelmiszerrel véletlenszerű érintkezésbe is kerülhet. Alkalmasak minimálkenésre, felhordhatóak fúvókával, és hengerrel vékony kenőanyag filmként, kiadósak, gazdaságosak. 

Nem tartalmaznak szilikont, többségében klór- és kénmentesek és inertek a legtöbb elasztomerrel és műanyaggal szemben.

Az olajak felhasználásra készek, nem igényelnek előkészítést, koncentráció ellenőrzést, alkalmasak húzási, mélyhúzási, stancolási, sajtolási, vágási és egyéb műveletekhez.

A termékeknek az alkalmazott alapolaj, és egyéb összetevők, a kis viszkozitás, nagy kenő- és nedvesítő képességet biztosítanak, a felületről könnyen eltávolíthatók. 

 

 

 

 

Share