Átmeneti védelem, korrózióvédelem

ANTI CORROSION PROTECTIVE PRODUCTS

A Molydal korrózióvédő termékek jellemzője, hogy hosszan tartó és hatékony bevonó védelmet biztosítanak nyers- és megmunkált felületeken, szerszámokon, gépeken. Alkalmazhatóak beltéri és szabadtéri felhasználáshoz, szállítás és tárolás alatt, könnyen eltávolíthatóak szokványos oldószerrel és alkáli detergenssel.

Molydal corrosion protection products feature long-lasting and effective coating protection on crude and machined surfaces, tools, and machines.

DRY PROTEC

A DRY PROTEC fém alkatrészek és öntőformák kültéri és beltéri védelmére lett kifejlesztve. A termék oldószertartalmának elpárolgása után egy száraz tapintású filmréteg marad vissza, ami képes fokozni a vízlepergető hatást. A DRY PROTEC nem szivárog; használatával megelőzhető a por és a szennyeződések megtapadása a felületeken. A termék könnyen tisztítható hagyományos zsírtalanítóval (egyes esetekben a zsírtalanítás el is hagyható).

DRY PROTEC is designed for the indoor and outdoor protection of metal parts and moulds. It is solvant based to leave a thin dry film on the part, dry to the touch to increase the water repellant effect. Dry protec does not leak and avoid dust and dirt to stick on the moulds. It can be easily removed (or not even necessary in some cases).

PROTEC NF

A PROTEC NF-et úgy fejlesztették ki, hogy megvédje a fémet a rozsdásodás ellen, de szokványos oldószerekkel is könnyen eltávolítható legyen. Bizonyos esetekben nem szabad a terméket eltávolítani vagy önálló kenőanyagként használni, hanem vegyíteni kell más kenőanyaggal. A PROTEC NF-fel kezelt alkatrészek ellenállóvá válnak a rossz időjárási körülményekkel és szélsőséges légköri viszonyokkal szemben.

PROTEC NF is designed for the protection of metals against corrosion, but remains easy to remove with common solvents. In certain cases, it may not be removed and be used as a starting lubricant, to be mixed with the usual lubricant. The parts protected with PROTEC NF can be stored under bad weather conditions or in aggressive atmospheres. 

TOP TEN

A TOP TEN a nagyon alacsony felületi feszültsége révén behatol a résekbe, eljut a nehezen elérhető alkatrészekhez, majd kifejtve kiváló kenőképességét, hosszantartó védelmet biztosít a nedvesség és az agresszív körülmények ellen, már egyszeri alkalmazását követően is.
A TOP TEN kompatibilis a legtöbb gumival és műanyagga

TOP TEN is a particularly effective in the protection and lubrication of in-service components as it has the properties necessary to remove dirt and moisture, penetrates and then provides long lasting lubrication. Once applied it provides long lasting protection against the corrosive effects of moisture and aggressive environments. Has excellent lubricating qualities and provides long lasting protection. Has a very low surface tension that is allows it to penetrate and reaching unreachable parts of machinery normally. Compatible with most rubbers and plastics, do not attack paint.

ZEDENCOTT

A ZEDENCOTT egy cinkben gazdag bevonó szer, amely vas-fémeknél hosszan tartó korrózióvédelmet biztosít. Ez a fajta bevonatképzés kiszélesíti a vas-fémek cink által biztosított védelmét (meleg-galvanizálás, fém-cinkbemártás, elektrolitikus cinkfelvitel). A termék általi védelem biztosított marad a bevonat folytonosságának esetleges megszakadása esetén is.

ZEDENCOTT is a coating rich in zinc allowing a long life anti corrosion protection of ferrous metals. This kind of coating extends the now conventional protection of ferrous metals with zinc: hot galvanization, zinc metallisation, electrolytic process. The protection remains even if an accidental breaking in the continuity of the coating happens.

GALVASUN

A GALVASUN egy alumínium bázisú galvanizáló aeroszol, ami hosszú élettartamú bevonatot képez az összes fém felületén. Az agresszív körülményeket jól tűrő termék hatékonyan alkalmazható hegesztési műveletekhez, alkatrészek javításához.

GALVASUN is aluminium-based for the long-term protection of all metals. Good resistance at aggressive temperatures. Protection of parts after welding operations. 

PROTEC 800

A PROTEC 800 egy szilikontól és oldószertől mentes olajos film, ami hatékony védelmet nyújt a fémek korróziója ellen a szabadtéri és beltéri alkalmazások számára egyaránt, de könnyen eltávolítható a szokványos oldószerekkel vagy alkáli detergenssel.

PROTEC 800 is an oily film that can be removed easily with conventional solvents or alkaline washes. Contains no petroleum solvents. Long duration protection for indoor or outdoor protection of metals against oxidation.

TOP 5

A TOP 5 a védő és kenő tulajdonságú kenőanyag. Hatékony védelmet nyújt fém-korrózióval, nedvességgel és agresszív körülményekkel szemben. A termék kenési tulajdonságokkal bír, és nem szükséges eltávolítani a védett alkatrészekről. Nagyon kis felületi feszültségének köszönhetően behatol minden gépezetbe, és így kenést, védelmet biztosít. A TOP 5 a legtöbb gumi és műanyagfajtával kompatibilis, nem támadja meg a festékbevonatokat.

TOP 5 is a particularly effective in the protection and lubrication of in-service components as it has the properties necessary to remove dirt and moisture, penetrates and then provides long lasting lubrication. Once applied it provides long lasting protection against the corrosive effects of moisture and aggressive environments. Has a very low surface tension that is allows it to penetrate and reaching unreachable parts of machinery normally. Compatible with most rubbers and plastics, do not attack paint

TEFLUB

A TEFLUB egy tapadásgátló száraz kenőanyag, amely szerszámok védelmére és formaleválasztásra lett kifejlesztve. A termék száraz kenőanyagként jelentősen csökkenti a súrlódási együtthatót a kisebb gépelemek kenésekor; védőanyagként gátolja a szerszámok rozsdásodását és véd a nedvességtől.
A termék formaleválasztóként hatékony tapadásgátló minden típusú felületre.

TEFLUB is an anti-adhesive dry lubricant, a tooling-protection agent, and a turning-out agent.
As a dry lubricant, it has been specially designed to reduce the coefficient of friction when lubricating small mechanisms and joints. As a protective agent, it will protect your tools from corrosion and humidity.
For turning out, it is an excellent anti-adhesive on all types of surfaces.