Műhely termékek

WORKSHOP PRODUCTS

A karbantartási és szerelési feladatok szakszerű elvégzéséhez elengedhetetlen korszerű műhely-termékek használata, amelyek szintén fellelhetőek a Molydal termékei között.

The use of modern workshop products, which are also found in Molydal products, is a must for professional maintenance and assembly tasks.

AIRBUL

Az AIRBUL egy univerzális szivárgásjelző minden gázfajtához – segítségével elvégezhető minden nyomás alatti levegő és gáz szivárgásának vizsgálata. A termék csökkenti a felületi feszültséget és gátolja a korróziót.

AIRBUL is a detector for all leaks of air or gas under pressure. Foam reaction fluid containing a corrosion inhibitor and surface tension reducing agent.

BELTONN

A BELTONN a tapadóképesség növelésére és a hajlékony erőátviteli géprészek csúszásának csökkentésére kifejlesztett aeroszol. Használatával megelőzhető a nem megfelelő csúszás okozta idő előtti kopás és teljesítménycsökkenés az erőátvitelben. A termék lehetővé teszi, hogy a szíjakat ne kelljen túlságosan megfeszíteni, ezáltal megnövelve azok élettartamát.

BELTONN was designed to increase adhesiveness and to supress the slipping of flexible transmission parts. It prevents premature wear and loss of power transmission due to inopportune slipping. It will allow the operator not to exaggeratedly tighten the belts nad thus to increase their life time.

STAREX

A STAREX egy speciális olaj, amit olyan kézi műveletekhez fejlesztettek ki, mint a fúrás, a menetfúrás és az üregelés. A termék praktikus aeroszolos kiszerelése lehetővé teszi a precíz és pontos felvitelt. A STAREX használható az összes fémen, így alumíniumon és rézötvözeteken is.

STAREX is a special oil, intended for drilling, tapping and reaming operations as manual contribution. Its useful packaging in aerosol form allows the user a precise and punctual application. Oil “extreme pressure” grade can be used on all steels as well as on thin and copper alloys.

TEFLUB

A TEFLUB egy tapadásgátló száraz kenőanyag, amely szerszámok védelmére és formaleválasztásra lett kifejlesztve. A termék száraz kenőanyagként jelentősen csökkenti a súrlódási együtthatót a kisebb gépelemek kenésekor; védőanyagként gátolja a szerszámok rozsdásodását és véd a nedvességtől.
A termék formaleválasztóként hatékony tapadásgátló minden típusú felületre.

TEFLUB is an anti-adhesive dry lubricant, a tooling-protection agent, and a turning-out agent. As a dry lubricant, it has been specially designed to reduce the coefficient of friction when lubricating small mechanisms and joints. As a protective agent, it will protect your tools from corrosion and humidity.
For turning out, it is an excellent anti-adhesive on all types of surfaces.

AMBRINE AIR ALIMENTAIRE

Az AMBRINE AIR  egy speciális olaj, amely pneumatikus szerszámok, szivattyúk és sűrített levegővel működtetett berendezések kenésére szolgál. Fokozza a gépelemek teljesítményét, meggátolja a berendezések eldugulását, valamint hatékony és tartós kenést biztosít. A termék nagy teljesítményű olajadalékának köszönhetően korrózió- és kopásgátló tulajdonságú. Használatával kiküszöbölhetők a rossz kenésből vagy a kenés hiányából adódó hibák. A legtöbb illesztéssel és tömítéssel szemben inert. Az AMBRINE AIR az FDA és az NSF (H1) által jóváhagyott mint élelmiszerekkel véletlenszerűen érintkezésbe kerülhető termék.

AMBRINE AIR is a special oil to lubricate the air used to operate pneumatic tools, pumps and compressed air equipment. Provides better efficiency in mechanisms, prevents binding and sticking of equipment and assures an effective and durable lubrication. It also has good anticorrosion and anti-wear properties in concert with high-performance additive oil. Assures the equipment’s life cycle and will allow preventing incidents and failures due to bad lubrication or a lubricating defect. Inert with respect to most joints and seals. Preventive product and must be used as such. Oil is certified by the National Sanitation Foundation (NSF), which is based on the Food and Drug Administration’s  (FDA) class H1 requirements. This indicates that it is authorized to be used during a contact by chance with foods.

LUB 13 EP2

LUB 13 EP 2 egy szilikon- és fémmentes vízbázisú szerelési kenőanyag, arra kifejlesztve, hogy megkönnyítse a csúszást: fém-gumi, gumi-gumi találkozáskor. A termék gyúlékony, korróziógátló hatású, és kompatibilis a legtöbb műanyaggal és gumival.

LUB 13 EP 2 is a silicone and metal-free water-based assembly lubricant designed to facilitate sliding: metal-rubber, rubber-rubber. The product is non-flammable, anti-corrosive and compatible with most plastics and rubber.

LUB 19

A LUB 19 egy vízbázisú szerelési kenőanyag, ami kimagasló hatékonysággal véd a korrózió ellen, a száradást követően nem hagy nyomot. A termék arra lett kifejlesztve, hogy megkönnyítse a csúszást: fém-gumi, gumi-gumi találkozáskor.

LUB 19 is a water-based assembly lubricant that protects against corrosion with outstanding efficiency, leaving no trace after drying. The product has been developed to facilitate sliding: metal-rubber, rubber-rubber.

TEREBOR

A TEREBOR egy alacsony viszkozitású, nagy nedvesítő képességű és kiemelkedő kenőképességű kékszínű kenőanyag fúráshoz, menetfúráshoz, megmunkáláshoz; lehetővé teszi a vágás sebességének nagymértékű növelését, a képződött forgács gyors leválását anélkül, hogy az elszakadna, a szerszámhoz tapadna, vagy fémmel bevonódna.

TEREBOR is a low-viscosity lubricant for drilling, tapping, and machining. Blue colour. For tapping high resistance extra hard steel, refractory steels and stainless steel. Chip removal on small diameters, blind holes and metals with low machinability, on automatic or semi-automatic machines.